30.8.2013

פיתוחי תיב"ם בישראל כיום

משרדי פי.טי.סי בהרצליה
"משדה התעופה לקחו אותי למרכז הפיתוח החדש שלנו בכרמיאל. הנסיעה הייתה ארוכה מידי. בדרך חזרה, עברנו בטכניון. שאלתי את אחד הפרופסורים שם אם בוגרי הטכניון הולכים לכרמיאל לחפש עבודה. הוא אמר לי שהם מעדיפים את מת"מ בכניסה לחיפה. נסענו לשם, שכרתי מיד משרדים והעברתי לשם את מרכז הפיתוח של PTC"  את הסיפור הזה, על שמעתי ממייק פאין שכבר היה בדאסו סיסטמס.  "היה לי עובד מצטיין"  סיפר מייק, "שהתפטר כי עשה עליה לישראל. אמרתי לו שימשיך לעבוד מישראל וככה פתחנו מרכז פיתוח הראשון בכרמיאל".  
כולם מכירים את המשקל החזק שיש לישראל בתחום ההי-טק העולמי. נכתבו על כך מילים רבות ויצא אפילו ספר - מדינת הסטרט-אפ שחוקר את התופעה. ומה עם תחום התיב"ם? על רקע הביקורת על רמת לימודי המתמטיקה בישראל כיום, האם יש לנו מה להציע בתחום המתבסס בעיקר על גיאומטריה ומתמטיקה ?   
מסתבר שלארבעת חברות התיב"ם הגדולות יש פעילות פיתוח בישראל שמתרחבת גם דרך רכישת חברות טכנולוגיה מקומיות.
 
PTC - הראשונה לפתח תוכנת Solid שימושית, תוכנת ה Pro/e, היא גם הראשונה לזהות את פוטנציאל ההיטק המקומי. לחברה מרכז פיתוח גדול בהרצליה. בו מפותחים חלקים חשובים מהתוכנה . לפני כחודשיים רכשה PTC  את חברת אניגמה המקומית. חברה של 40 עובדים  המפתחת תוכנה לניהול ואחזקה של מאגרי רכיבים טכניים
סימנס טכנומטיקס

Siemens - בשנת 2005 היא רכשה חברה ותיקה מהרצליה בשם טכנומטיקס בסכום של 230 מליון דולר. טכנומטיקס היא חלוצת תוכנות הסימולציה לקווי ייצור והרכבה והלקוחות העקריים שלה הם מתעשיית הרכב העולמית.

Autodesk - בנמל תל אביב, לב אזור הבילויים של העיר ללא הפסקה פועלת חברת סטארטאפ ישראלית לשעבר שנמכרה ב 2009 לאוטודסק וכיום היא הבסיס למרכז הפיתוח של אוטודסק בישראל. במשרדים המעוצבים , בין חיות המחמד של העובדים, מדפסות התלת ממד והאווירה הלא פורמלית מפתחים את הדור הבא של מערכות התיב"ם בטכנולוגית ענן ובעיקר את תוכנת התיב"ם שהפכה לנפוצה ביותר בעולם (12 מליון משתמשים) , ה Autocad 360 .
אוטודסק בנמל תל אביב.

אוטודסק גם רכשה לאחרונה את החברה של אולג שילובסקי. אולג מתגורר כיום בבוסטון אבל, מבחינתנו כל מי שמדבר עברית תקינה הוא ישראלי. אולג, שממלא היום תפקיד בכיר  באוטודסק התארח בארץ לפני כשבועיים והרצה למנהלי תיב"ם על העתיד הטכנולוגי של תיב"ם,  PLM  ומחשוב ענן. תוכלו למצוא אותו גם בבלוג הפופולארי שמתעדכן כל יום  http://beyondplm.com/  


משרדי דאסו בכפר סבא
  Dassault Systèmes - SolidWorkלצערנו, יש גם דוגמאות הפוכות, של חברות המעדיפות לסגור את הפעילות בישראל או לצמצם אותה למינימום . "דאסו סיסטמס" רכשה את סמארט סולושנס, יצרנית תוכנת PLM בשם SmartTeam מכפר סבא ולאחר מספר שנים החליטה לסגור את פעילות פיתוח התוכנה בישראל. הסלידה של נציגי סוליוורקס בישראל (החברים של ביבי) משיווק תוכנות ישראליות לא בדיוק עזרה לחברה שהייתה חלוצה עולמית והראשונה לפתח פתרונות PDM/PLM לפלטפורמת סולידוורקס ו Inventor.
בנוסף לחברות הזרות הפועלות בישראל יש גם מספר חברות מקומיות הפועלות בהצלחה ומוכרות בעולם כולו. 
סימטרון היא יצרן תוכנה ותיק המפתח תוכנות CAD ו CAM מקוריות וידוע בעיקר בזכות  תוכנת  CAM מתקדמת הנפוצה אצל יצרני תבניות בעולם כולו. ל Cimatron כ 40,000 משתמשים ברחבי העולם ומספר חברות בת והיא פועלת משנת 1982 ממשרדים בגבעת שמואל.

InventorCAM
SolidCam מאור יהודה, יצרן תוכנות CAM ותיק נוסף. סולידקאם פעילה משנת 1984 והיא חלוצה עולמית בפיתוח מערכות CAM המשולבות בתוך תוכנות תיב"ם קיימות המאפשרות ללקוח לעבוד בסביבה מוכרת ונוחה. סולידקאם מוכרת תוכנות לסביבת סולידוורקס / Inventor.
Albitech  היא חברת תוכנה קטנה מהרצליה. דורון שסקיס, עם נסיון רב בתוכנות ייצור, מוביל את פיתוח התוכנה ליצירה מהירה של שרטוטי ביקורת מתוך תוכנת תיב"ם

R&B נוצרה משיתוף פעולה בין רגבה, יצרן תבניות לתעשיית הפלסטיק, לחברת התוכנה ברקום. החברה מפתחת ומוכרת כבר שנים רבות תוכנה למיכון תהליך תכנון תבניות לתעשיית הפלסטיק ומותקנת אצל יצרני תבניות רבים ברחבי העולם

Pas Technology מפתחת תוכנת ביקורת לקבצי תיב"ם תלת ממדים (CMM). החברה השיגה תוך זמן קצר רשימת לקוחות מרשימה הכוללת ענקיות תעשייה מהעולם כולו.

Cloud Invent היא חברת סטרט-אפ המפתחת מנוע גאומטרי שמאיץ ומשפר ביצועי תוכנת CAD בבעיות מורכבות. מייסד החברה, ד"ר למתמטיקה ניק סידורנקו, עבד לפני כן בפיתוח תוכנה ב PTC   ישראל.

KollabNet מפתחת תוכנה חכמה לניהול רשימת החלקים תוך שמירה על קשר לתוכנת התיב"ם והצגת הרשימה בצורה ויזואלית וגרפית. יגאל קפצן, אחד ממיסדי החברה, הוא כיום בתפקיד מפתח ב PTC העולמית. 

Omega ADEM היא יצרן תוכנה נוסף בתחומי ה CAM שכתובתו בנס ציונה (והיחידים כאן שאינני מכיר).
מטליקס - ליצרני פח

Metalix ממושב קורנית שבצפון הארץ ידועה בזכות תוכנת הייצור  cncKad המותקנת בישראל אצל רוב יצרני הפח לזיווד אלקטרוני. החברה מציעה פתרון מקיף  לתעשיית ייצור מוצרי הפח. 

RobotWorks - נתן נווה הוא מהנדס מנוסה עם ידע רב בתחום הרובוטיקה. ידע זה הביא אותו לפתח תוכנה יחודית המאפשרת תכנון מהלכי זרוע רובוטית מתוך תוכנת תיב"ם

ECI בפתח תקווה מפתחת שלל פתרונות תקשורת. צוות התמיכה והפיתוח שמוביל ידידי, מומחה התיב"ם דודי פאר  מפתח כלים לתוכנות תיב"ם כגון תוכנה לשיפור הממשק בין תוכנת עריכת מעגלים לתיב"ם מכני. הפתרון נמצא כיום בשימוש בעיקר בתעשיות הבטחוניות בישראל.

סימטרון, סולידקם ומטליקס פעילות בתחום ה CAM ופונות בעיקר ליצרנים. בשוק המקומי הן זוכות להצלחה גדולה ומועדפות כמעט תמיד על פני תוכנות זרות. יתכן שזה מפני שהעוסקים ביצור בישראל מרגישים חובה לתמוך בתעשייה המקומית

אוטודסק, PTC וסימנס פעילות בישראל בפיתוח תוכנות CAD. הן משקיעות מידי שנה מליוני דולרים במרכזי המחקר ופיתוח בישראל ומספקות עבודה לעשרות אנשים. בפעם הבאה שאתם בוחנים פתרון תיב"ם, אנא הוסיפו גם נתון זה לשיקולים.


אשמח לקבל עדכונים על חברות או מיזמים ישראלים נוספים בתחום התיב"ם. 

http://il.linkedin.com/pub/gal-raz/3/b46/21/
גל רז
  


תגובה 1:

  1. It's impressive that you are getting ideas from
    this article as well as from our dialogue made at this time.



    Review my web site: http://followers-shop.net

    השבמחק

חפש בבלוג זה