22.7.2013

לתת למחשב למדל בעצמו בתלת ממד

Structure Synth
כיסא, סתם כיסא, מה כבר יש בו. משטח שצריך לשאת כ 100 קילו בגובה נתון מעל לרצפה פלוס משענת, פשוט , לא? ועדיין, יש מאות ואלפי כיסאות שונים וכמו היתושים בקיץ הישראלי הזה, הם ממשיכים להופיע בצורות ועיצובים שונים. אז אם לרוב הבעיות התכנוניות יש כל כך הרבה פתרונות שונים שכולם יכולים להיות רלוונטיים, למה לא לתת למחשב להציעה צורות משלו ? 
לפניכם שני פתרונות שונים לגמרי ליצירת גאומטריה תלת ממדית כאשר לתוכנת המחשב יש מרחב תמרון גדול משלה.
זה מה שמתקבל מ 12 שורות פקודה



וככה זה נראה בתוכנת סוליד
 Structure Synth , היא תוכנה פתוחה וחינמית שמיצרת גאומטריות תלת ממדיות בצורה חופשית ועל פי חישוב מתמטי. התוכנה יכולה לספק שעות של כיף אחרי שמבינים איך לשחק עם הפרמטרים בדוגמאות המצורפות.  מומלץ לנסות גם את הגרסה המקורית הדו ממדית . את המודל ניתן לייצא לתוכנת תיב"ם ולהמשיך לשנות אותו או ליצא ישירות למדפסת תלת ממדית. בדוגמה משמאל, השתמשתי ב FreeCad כדי להמיר את פורמט ה OBJ מתוכנת Structure Synth לקובץ STL ובתוכנת הסוליד  (Inventor) המרתי אותו לקובץ Solid.

solidThinking היא תוכנת איטלקית למעצבים ורוב הסיכויים שמעולם לא שמעתם עליה. לגרסת ה Evolve  של התוכנה יש תכונה ייחודית ומעניינת. על ידי הגדרת כוחות וביצוע סימולציה חוזק, התוכנה מציעה גאומטריה תלת ממדית  אופטימלית למודל ומאפשרת למתכנן לבנות מודלים בצורות שוות ומעניינות. 

כיסא שמתקבל מחישוב כוחות
 לעולם התיב"ם יש עוד אפשרויות רבות להתקדם לכלים חכמים יותר ליצירת מודלים וצורות שונות ואני מקווה שבעתיד נראה יותר יצירתיות בעת הוספת יכולות לגרסאות חדשות.


מודל תלת ממדי ב Structure Synth
גל רז

20.7.2013

מצטערת אבא, התוכנה שלי חזקה יותר

הפוסט הבא מתאר איך תיב"ם לילדים שמחולק בחינם, יכול לבצע משימות שתוכנה ב 50,000 ש"ח מתקשה לעמוד בהן.
123D תוכנת תיב"ם בחינם לילדים

לפעמים, יש כותרות של פוסטים שמושכות אותך בפליאה לעיין בבלוג. כזה היה לי הבוקר, בעודי עובר על הפרסומים האחרונים בעולם התיב"ם, נתקלתי בכותרת הזו "Why surfacing users should learn the API" צמודה למאמר באתר של חברת Javelin, אחת ממפיצות סולידוורקס המוכרות בעולם. עכשיו, גם אם אתם משתמשי תיב"ם וותיקים, רוב הסיכויים שאינכם יודעים מה זה API או, מה תפקידו בסולידוורקס או בכל תיב"ם אחר. בקצרה, API  הוא אוסף פקודות תוכנה המאפשרות בעזרת שפת תיכנות לכתוב אפליקציות.  Javelin, בגישה מעניינת,  מציעים לכם ללמוד שפת תכנות רק כדי להקל על הטיפול בקבצים מיובאים איתם לתוכנה קשה להתמודד . 
בשלוש שנים האחרונות, מסתובבת לה בעולם התיב"ם הטענה ש SolidWorks נשארו מבחינה טכנולוגית מאחור עם קרנל גאומטרי לא מעודכן  ואילו  המתחרים התקדמו מאוד בכל הקשור לטיפול ועריכה גאומטרית  (על הסיבות לכך כבר דנו בעבר בפוסטים קודמים) . הסרטון המצורף, שמטרתו היא להדריך את המשתמש האומלל שקיבל קובץ תלת ממדי,  מציג דוגמה מעניינת. מתוארת בו בעייה אמיתית ביבוא קובץ ל SolidWorlks  והמחבר גם טרח וסיפק את הקובץ להורדה. כפי שתראו בסרטון, מטריד שסולידוורקס לא מתריעה בכלל על בעיה. במקרה הזה, הבעיה מספיק גדולה שניתן לראות אותה ויזואלית, להריץ בדיקה על הקובץ ולהתחיל בעבודה מתישה לתפור משטחים . תאור מפורט של הבעיה והקובץ הרלוונטי ניתן למצוא כאן.
השארת הקובץ כמו שהוא וללא תיקון תכשיל אתכם  בכל הרצה של סימולציה ותגרום בעיות רבות בהמשך לרבות טעויות ביצור. שימו לב, כפי שרואים בסרט, הוספת פריטים על הקובץ לפני התיקון לא מאפשרת לתקן אותו בהמשך. בעבודתי, נתקלתי לא פעם בקבצי סולידוורקס שנכשלו בהרצת סימולציות בדיוק בגלל הפגמים הללו.

סולידוורקס מול אינווטור
את הקובץ הנ"ל הורדתי (כ - SLDPRT של סולידוורקס) וניסיתי לפתוח במספר תוכנות . 
בתמונה המצורפת ניתן לראות את ההבדלים בפתיחה בין Inventor לסולידוורקס. המשטחים החסרים בסולידוורקס נראים בברור .  
עד לפני חמש שנים, בעיות מהסוג הנ"ל היו די נפוצות בתוכנות התיב"ם. תעשיית ה CAD התקדמה מאוד בשנים האחרונות ואנחנו רואים שיפור רב בנושאים הללו. וסולידוורקס ? זה מה שיש ל Jeff Rowe ממגזין תיב"ם לומר על הנושא Where’s SolidWorks?
ואצלי, קראתם את זה כבר לפני שנה 

123D היא תוכנת תיב"ם תלת ממדית להורדה בחינם. התוכנה מיועדת לחובבים וגם לילדים שמעוניינים ללמוד את יסודות התיב"ם ולייצר מודלים תלת ממדים בקלות יחסית. הקובץ הנ"ל שסולידוורקס לא הצליחה לפתוח כהלכה נפתח ללא כל בעיה בתוכנה החינמית 123D וניתן היה להמשיך ולשנות אותו.
כאשר רציתי שבתי תלמד על תיב"ם, זו התוכנה שנתתי לה. זה משעשע לגלות שבתוכנה לחובבים היא יכולה לבצע משימות שהמקצוענים מתקשים לבצע בתוכנה שעולה יותר מ- 5,000 $

גל רז

15.7.2013

עננים ראשונים מבשרים עידן חדש

סימולציות חוזק בענן, חלק ממערכת פתרונות חדשה
מידי פעם, מתבקש שינוי טכנולוגי משמעותי . בעולם התיב"ם, יש הסכמה די רחבה שהעתיד נמצא בענן.  הדרישות המיוחדות של התחום הדורשות משאבי מחשב קיצוניים  ויכולות ניהול מידע ושיתוף מידע ברמה גבוהה, יחד עם אוסף של תוכנות ואפליקציות מגוונות שמתעדכנות בקצב גבוהה דורשות פתרון טוב יותר ממה שקיים היום בעולם המחשוב האישי. בשלוש השנים האחרונות, מנסות רוב חברות התיב"ם, מי בגלוי ומי בסתר, להגיע ראשונות לשוק עם פתרונות ענן. SolidWorks עם ההכרזה המוקדמת שלה בשנת 2010, לימדה את השחקנים האחרים שעדיף לפתח בסתר מבלי לעורר יותר מידי רעש בשוק . כזכור, ג'ף ריי, המנכ"ל הקודם של החברה, הכריז על הכוונה לבצע שינוי טכנולוגי בפלטפורמה הפופולרית והכניס את מעגל הלקוחות של החברה לויברציה שלילית.  התגובה של הלקוחות גרמה לסולידוורקס לבצע נסיגה לאחור (לפחות כלפי חוץ) והשאירה את הבמה לאוטודסק להיות הראשונה שיוצאת עם יישומים יחודיים בטכנולוגית ענן. אוטודסק, אשר נכוותה גם היא עם מספר הצהרות מוקדמות, מבצעת בשנתיים האחרונות מעבר שקט ועיקש לכיוון הענן ולנטישה עתידית של סביבת הדסקטופ.  השינוי מתבצע במספר מישורים וזו תהיה טעות לראות אותו רק כנדידה ומעבר מתוכנה בהתקנה מקומית לתוכנת SaaS (Software as a Service. את ההשקעה של אוטודסק רואים במספר תחומים, לחברה
תוכנות בלעדיות לסביבה ניידת
יש כבר היום שורה ארוכה של יישומים בלעדיים לסביבת IOS ואנדרואיד, כאשר Autodesk החליטה להיכנס סוף סוף לתחום ה PLM לפני כשנה, היא בחרה לעשות זאת עם תוכנת ענן בלבד - ה PLM360
בשנה האחרונה, כל מי שרוכש תוכנה מאוטודסק, מקבל איתה מספר שירותי ענן ללא תשלום כגון, 25GB אחסון לכל רישיון תוכנה (בסגנון DropBox הפופולארית אבל, פי חמש בנפח) שרותי רנדר בענן, אופטימיזציה וכו'.
כעת, אוטודסק מרגישה מספיק בטוחה בעצמה כדי לצעוד למרכז הזירה ולהיות הראשונה שמציעה מספר יישומי ענן חזקים ואפשרות לכל משתמש לקבל אותם לניסיון.

 Sim360 הוא דוגמה נהדרת לשימוש נכון ביכולות הענן. את התוכנה (מלאה , ללא מגבלות) ניתן להוריד כאן  ל 90 ימים יעילים של בדיקות חוזק לחלקים והרכבות מכל תוכנה, בדיקות תרמיות, קריסה, מאמץ, רעידות, התעייפות ועוד...
התוכנה דורשת הורדה מקומית והחישוב מתבצעת בענן. ממשק המשתמש המודרני דורש קצת הסתגלות כמו גם מערכת ניהול ושיתוף הקבצים המובנת . אבל, המאמץ משתלם. אתם מקבלים מערכת סימולציה מלאה ל 90 חינם ונהנים מביצועי תוכנה שאיננה תלויה בחוזק ה PC שלכם. רק שימו לב שאתם מורידים את התוכנה הראשונה ברשימה ולא את ה PRO שעדין לא נהנית מהממשק החדש ומה PLM המובנה.

גל רז


חפש בבלוג זה