18.3.2011

תוכנות בתחפושת - טור לפורים

תוכנות בתחפושת או , אולי נכון יותר לקרוא לזה - חיקויים?  למען האמת, הכוונה המקורית היא בדרך כלל להתחפש, ממש ככה. את התחפושת נמצא כמעט תמיד בממשק המשתמש ולעיתים, גם ביכולת להריץ אפליקציות שנכתבו לתוכנה מתחרה וגם, לפתוח ולשמור קבצים של אחרים ממש כאילו שהם נוצרו בתוכנה המתחפשת. 
למה בכלל לשים לתוכנה תחפושת? הסיבה ראשונה היא פשוט מחסור במקוריות או בכישרון של מפתחי התוכנה. לדוגמא, בתחילת שנות התשעים, המפתחים של Solid Edge , שקיוו להפתיע את העולם עם תוכנת סוליד מודרנית בסביבת חלונות (והופתעו בעצמם מ SolidWorks שיצאה לשוק לפניהם), הסתכלו על תוכנת הסוליד המובילה בעולם באותו הזמן -  פרו אינג'ניר ( Pro/e ) והעתיקו את צורת העבודה שחייבה אישור בכל סיום פעולה. שם הלחצן שונה. מה שהיה בתוכנה אחת Done הפך ל Finish בשניה וכך ירשה סוליד אדג' את אחת מהתכונות הפחות חביבות של ה Pro/e . 

16.3.2011

מלחמות בדו מימד ותוכנה חינם

אם אתם מחפשים דומיננטיות מוחצנת בעולם התיב"ם אתם יכולים למצוא אותה בתחום ההנדסה האזרחית. תוכנת AutoCad של אוטודסק היא השליטה המוחלטת ב  AEC (ארכיטקטורה, הנדסה וקונסטרוקציה) כבר שנים רבות. אוטוקאד על שלל גרסותיה כל כך נפוצה, שיתכן שנכון יהיה לומר שיש יותר תוכנות אוטוקאד מאשר כל שאר תוכנות התיב"ם גם יחד. במשך השנים, עובדה זו לא נעלמה מכלל חברות התיב"ם אשר נחלקו לשניים, מצד אחד חברות קטנות, כגון  TurboCad , שקיוו לגנוב נתח מלקוחות האוטוקאד בעזרת  תוכנות דו מימדייות זולות יותר ומהצד שני, ענקי התיב"ם הגדולים כגון דאסו (סולידוורקס ) , PTC וסימנס המתוסכלים מכמות המזומנים הגדולה הזורמת לאוטודסק כל רבעון רק עבור שדרוגים ותמיכה שלא לדבר על רכישת רשיונות חדשים. התסכול הזה איננו חדש, הוא בן יותר מחמש עשרה שנים.

13.3.2011

"When you have to shoot...Shoot! Don't talk" .

נהוג לומר שבלתי אפשרי להוביל מהפכות טכנולוגיות מתוך חברה קיימת ומבוססת. חברות קיימות עסוקות עד מעל הראש בדאגה ללקוחות קיימים, שיפור המוצרים וטיפול בבאגים יחד עם תוספת לא הכרחית של פוליטיקה פנימית שמונעת מרעיונות " צעירים" ומהפכנים מלעבור בדלת . כל זה נכון כמובן בתנאי שלחברה לא קוראים Apple . היכולת האגדית של אפל לקחת רעיונות ותחומים שאחרים מפחדים לגעת בהם ולהפוך אותם להצלחה היסטרית היא שם דבר. החידושים של אפל הובילו את השוק למהפכה בתחום המחשוב האישי. בשנים האחרונות, אנו עדים לשינוי בהרגלי שימוש ויישום של היכולות שבעבר הלא רחוק נשמרו תחת ההגדרה של "מחשב אישי". מחשבי הנטבוק, הטלפונים החכמים ולאחרונה, מחשבי הלוח , משמשים היום לחלק ניכר מהמשימות שיועדו למחשב השולחני. האפליקציות של גוגל,  הפייסבוק וטוויטר הפכו לחלק בלתי נפרד מצרכי התקשורת של רוב האוכלוסיה ובלי שנשים לב, אנחנו יותר ויותר משתמשים ביכולות שמוגדרות תחת "מחשוב ענן". מסכי מגע מסוגים שונים הפכו לנפוצים בטלפונים חכמים ומחשבי לוח  ובעולם המשחקים אנחנו מוצאים יכולות גרפיות מדהימות וחומרה מתקדמת ומתוחכמות ומה קורה בתחום התיב"ם ?  תחום שתמיד נחשב לחדשני וטכנולוגי  עם יכולות סקסיות שהשאירו אנשים מהשורה פעורי פה נראה כדורך במקום בשנים האחרונות.

חפש בבלוג זה